SPAGETTI Z SOSEM SEROWYM

Składniki:

30 dag. makaronu spaghetti

Sos serowy:

25 dag mielonego mięsa

20dag.pieczarek

20 dag kremówki

10 dag goudy

200 ml. mleka

1cebula

3łyżki margaryny

1 łyżeczka mąki

sól

pieprz

Wykonanie:

Spaghetti ugotować odcedzić.

Sos serowy:

Podsmażyć na tłuszczu mielone mięso i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pieczarki, pokrojone w plasterki. Doprawić solą i pieprzem. Zaciągnąć mlekiem i śmietaną,zagotować. Zagęścić mąką. Rozpuścić w sosie utarty żółty ser. Nie gotować! Podawać do spaghetti.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *