Składniki;

30 dag. makaronu spaghetti
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 łyżki oliwy
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 czerwone papryki
1/2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
natka pietruszki
mielona ostra papryka
1/2  łyżeczki soli

pieprz świeżo zmielony

 

Wykonanie:
Na rozgrzanej oliwie udusić drobno posiekaną cebulę,czosnek i pokrojoną w paski paprykę.Dodać bulion,odsączoną kukurydzę oraz przyprawy sól,pieprz,ostra papryka.Dusić na średnim ogniu około 5 minut.
Ugotować spaghetti wg. przepisu na opakowaniu i odcedzić.Podawać makaron z uduszonymi jarzynami,posypane pietruszką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *