Składniki:

Ciasto:

3 szklanki mąki

1/2 szklanki cukru pudru

5 żółtek

2 łyżeczki proszku do pieczenia

25 dag. margaryny

 

Wykonanie:

 

Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. 1 część wyłożyć na spód blaszki  posmarowanej i wysypanej bułką tartą lub mąką.Posmarować powidłami śliwkowymi lub inną konfiturą. Drugą cześć włożyć do zamrażarki.

Masa:

1 litr śmietany 18 %

20 dag. wiórków kokosowych

5 białek

1 szklanka cukru

1 budyń śmietankowy 40 g

.1 łyżka mąki ziemniaczanej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę i pozostałe składniki. Wymieszać. Wyłożyć to na ciasto posmarowane powidłem. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 C.Ciasto wystudzić najlepiej na noc w lodówce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *