Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru pudru
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
25 dag. margaryny
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. 1 część wyłożyć na spód blaszki posmarowanej i wysypanej bułką tartą lub mąką.Posmarować powidłami śliwkowymi lub inną konfiturą. Drugą cześć włożyć do zamrażarki.
Masa:
1 litr śmietany 18 %
20 dag. wiórków kokosowych
5 białek
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy 40 g
.1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę i pozostałe składniki. Wymieszać. Wyłożyć to na ciasto posmarowane powidłem. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 C.Ciasto wystudzić najlepiej na noc w lodówce.