SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

Składniki:

1 kapusta świeża biała średnia

2 marchewki

1 cebula

1 jabłko duże

1 pęczek szczypiorku

1 pęczek koperku

sól

pieprz

 

1/2 szklanki oleju

2- 3 łyżki octu

2 łyżki cukru

 

Wykonanie:

Kapustę poszatkować, posolić, wymieszać i zostawić na chwilę aby zmiękła. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, szczypiorek i koperek też pokroić. dodać do kapusty. Olej, ocet, cukier zagotować,i gorącym polać kapustę, wymieszać. Taką surówkę możemy trzymać w lodówce kilka dni.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *