SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Składniki:

1/2 główki czerwonej kapusty
1 mała czerwona cebula
1 kwaśne jabłko
1-2 łyżki octu
sól
pieprz
3-4 jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
cukier

Wykonanie:

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, a następnie poszatkować. Oczyszczoną cebulę pokroić w drobne wiórki, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę posypać solą i dłonią ugniatać aż puści sok i zmięknie, dodać pokrojoną cebulę oraz starte jabłko, jogurt i majonez. Wymieszać , doprawić do smaku octem,cukrem, solą i pieprzem.Odstawić na chwilę żeby surówka przeszła smakami , wyłożyć na salaterkę i udekorować według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *