SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Składniki:

 

1/2 główki czerwonej kapusty

1 cebula

1 jabłko

sól

pieprz

cukier

ocet lub sok z cytryny

1 łyżka majonezu

 

 

Wykonanie:

 

Kapustę poszatkować i wrzucić na osolony wrzątek. Do wody dodać trochę octu i gotować około 5-7 minut. Cebulę obrać, pokroić i wyłożyć na durszlak. Następnie wylać na nią kapustę razem z wrzątkiem i zostawić do obcieknięcia i wystygnięcia. W ten sposób sparzy nam się cebula i będzie lekko miękka. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać razem z kapustą i cebulą .Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i majonezem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *