SURÓWKA Z KAPUSTY NELI

Składniki;

2 główki kapusty  białej
1/4 szklanki cukru
2 jabłka
2 marchewki

2 cebule
1 pęczek cebuli zielonej

Zalewa;
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki oleju
1 szklanki octu
1 łyżeczka soli

 

Wykonanie;
Kapustę poszatkować ,zasypać 1/4 szklanki cukru , wymieszać pozostawić na 2 godziny. Jabłka obrać zetrzeć na tarce razem z marchewką,cebule pokroić w kostkę a,szczypiorek posiekać .Wszystko razem  wymieszać .
Wymieszać wszystkie składniki na  zalewę  i wymieszać z kapustą .Kapustę  włożyć do słoików i w lodówce można trzymać do 3 miesięcy i można spożywać zaraz.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *