SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Składniki:

1/2 główki młodej kapusty

1 marchewka

1/2 czerwonej papryki

1 jabłko

5 rzodkiewek

kawałek białego pora

2 sosy ziołowe w torebkach KNOR

6 łyżek oleju

Wykonanie:

Kapustę poszatkować do miski. Umytą,osuszoną i obraną z nasion paprykę pokroić w drobną kostkę. Obraną,umytą marchewkę,rzodkiewki i obrane jabłko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Pora pokroić w ćwierć krążki. Wszystko dodać do kapusty. W słoiku wymieszać 6 łyżek oleju i 6 łyżek przegotowanej wody,wsypać sosy. Słoik zakręcić nakrętką i energicznie potrząsać,aż zrobi się emulsja i odstawić na 5 minut. Gotowym sosem polać surówkę i wymieszać.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *