Składniki:

Ciasto:

1i 1/2  szklanki mąki

12 i 1/2 dag.  margaryny

1 szklanka cukru

2 jajka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2  szklanki mleka

Nadzienie:

6  dużych jabłek

1 łyżeczka cynamonu

3 łyżki cukru

 

Wykonanie:

Ciasto:

 

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, a następnie mąkę przesianą i  wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Do blaszki  20 x 30 cm wyłożyć 2/3 ciasta, następnie ułożyć na cieście jabłka pokrojone na drobne plastry, posypać cukrem i cynamonem. Na jabłka wyłożyć pozostałe ciasto.  Piec około50- 60 minut w temperaturze 180 C.Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *