Składniki;
Ciasto;
1i 1/2 szklanki mąki pszennej
12i 1/2 dag.masła lub margaryny
1 szklanka cukru
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka

Masa jabłkowa;

6-7 dużych jabłek
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżki cukru

Wykonanie;

Ciasto;

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka,a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Do blaszki 20 x 30 cm.wysmarowanej i posypanej bułką tarta wyłożyć 2/3 ciasta,następnie dać jabłka pokrojone na drobne plastry,posypać cukrem i cynamonem, nałożyć pozostałe ciasto. Piec około 50- 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180C.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *