Składniki;

1/2 kg. mięsa mielonego z indyka

1 jajko

5 łyżek bułki tartej

sól

pieprz

czosnek

tłuszcz do smażenia

2 papryki czerwone

3 duże cebule

przyprawa do grilla i szaszłyków

 

Wykonanie;

 

Mięso mielone wymieszać z bułka tartą, jajkiem i przyprawami. Uformować kuleczki, a następnie obsmażyć  je na rozgrzanym tłuszczu. Paprykę i cebulę pokroić według uznania np. w kostkę. Nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków,kulki mięsa, paprykę, cebulę. tak przygotowane szaszłyki oprószyć przyprawą do grilla. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 C. piec 15-20 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *