SZASZŁYKI POMIDOROWE Z MOZZARELLĄ

Składniki:

1 czerwona papryka,

1 ząbek czosnku,

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżki oliwy

1/2 łyżeczki soli

1 łyżeczka grubo  zmielonego pieprzu

20 kuleczek mozzareli lub 1 duża kula pokrojona w kostkę

1 pęczek bazylii,

20 pomidorków koktajlowych

 

Wykonanie:

 

Paprykę oczyścić pokroić w ćwiartki ,włożyć do piekarnika z włączonym grillem, opiec obrać ze skórki pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Paprykę wymieszać z czosnkiem, sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem, włożyć kulki sera i przykryć i odstawić na 30 minut. Bazylię opłukać i osuszyć. 1 łyżkę listków posiekać i obtoczyć w nich mozzarellę. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Po jednej połówce pomidorka i po jednej kulce sera nabić na  szpikulce do szaszłyków. Resztę pomidorków koktajlowych zawinąć w duże liście bazylii i też nabić na szpikulce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *