Składniki:

200 g. masła

175g. cukru

cytryna

3 jajka

250 g. mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1łyżka suchego maku

cukier puder do oprószenia

Wykonanie:

Utrzyj masło z cukrem, dodaj skórkę startą z cytryny, wymieszaj. Następnie dodawaj, cały czas mieszając, po jednym jajku i jednej łyżce przesianej  mąki. Delikatnie wmieszaj pozostałą mąkę, proszek do pieczenia i sok wyciśnięty z cytryny. Na koniec dodaj mak i ostrożnie wymieszaj. Przełóż ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 50-60 minut w170 C.  lub do suchego patyczka. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem  lub polukruj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *