SZYBKIE CIASTO DROŻDZOWE

Składniki:


1i 1/2 szklanki mleka
1i 1/2 szklanki cukru
2 łyżki oleju
12 i 1/2 dag. margaryny
5 jajek
10 dag .drożdży

 

Ponadto:

 

1 kg. mąki

zapach dowolny

rodzynki jak ktoś lubi

 

Wykonanie:


Wszystkie składniki wymieszać i zostawiamy na 3 godziny. Następnie dodać 1 kg mąki ,zapach dowolny,rodzynki i dokładnie wymieszać .Przełożyć na dużą blaszkę posmarowaną i posypaną bułka tartą Jak ktoś chce można ciasto posypać kruszonką przed pieczeniem. Piecz 45 minut w 180 C. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *