SZYNKA DO CHLEBA

Składniki:

1kg. schabu lub szynki

1łyżka czosnku granulowanego

1łyżka majeranku

1łyżka bazylii

1łyżka oregano

1łyżka ziół prowansalskich

1łyżka papryki mielonej

1łyżka pieprzu mielonego

1łyżka vegety

1łyzka oleju

1-2liscie laurowe

Wykonanie:

Wszystkie zioła wymieszać z olejem,posmarować mięso,ułożyć liście laurowe na mięso,wstawić na 24godziny do lodówki,potem upiec w piekarniku 180C. 1godzinę w naczyniu żaroodpornym. Jeśli mięso ma 1i 1/2 kg. wtedy trzeba piec 1i 1/2 godziny,jeśli 2kg. piec 2godziny.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *