SZYNKA ZAWIJANA CHRZANEM

Składniki:

 

25 dag wędzonej  szynki pokrojonej w plastry

1 słoiczek chrzanu

 szczypta  cukru

sól

1 opakowanie śmietany  (25 dag)

4-5 płatków żelatyny

 

Przygotowanie:

 

Żelatynę namoczyć, a następnie  rozpuścić w małej ilości zimnej wody Wymieszać dokładnie ze śmietaną oraz chrzanem. Doprawić do smaku solą i szczyptą cukru .Kiedy masa trochę zastygnie, nałożyć ją na plastry szynki.  Każdy plaster zwinąć w rulonik i obwiązać szczypiorkiem. Nadziewane ruloniki szynki dekoracyjnie ułożyć na półmisku. Zamiast szynki można użyć dużych plastrów żółtego sera. Można również wzbogacić nadzienie, dodając, oprócz wyżej podanych składników, pokrojony w kostkę ogórek konserwowy lub zielony groszek z puszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *