Składniki:

25 dag .mąki

sól

2 cukry waniliowe

2,5 dag. mielonych migdałowego

5 jajek

12 ,5 dag . masła

60 dag. rabarbaru

25 dag. gęstej śmietany kremówki

1 budyń waniliowy

2, 5 dag. płatków migdałowych

2 łyżki bułki tartej

1 łyżka cukru pudru

melisa do dekoracji

tłuszcz do formy

Wykonanie:

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać szczyptę soli, 1 cukier wanilinowy,7,5 dag. cukru, masło, mielone migdały i 1 jajko. Posiekać,szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę,owinąć folią, włożyć na30 minut do lodówki. Rabarbar obrać, pociąć w kawałki. Śmietanę wymieszać mikserem z resztą cukru,cukrem waniliowym, i jajkami i proszkiem budyniowym

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *