Składniki:

 

200 g. mąki

150 g. twarogu

80 g. masła

125 g .startego sera ementaleru

sól

40 g. mielonych. orzechów laskowych

500 g. włoskiej kapusty

7 cebula

150 g. wędzonego boczku

2 łyżki oleju

 pieprz

2 jajka

250 ml. mleka

gałka muszkatołowa

 

Wykonanie:

 

Z mąki, twarogu, masła, 50 g. ementaleru i soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, chłodzić około 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 C. Ciasto rozwałkować, wykleić nim natłuszczoną formę do tarty (śr. 28 cm.), posypać orzechami, piec 10 minut. Kapustę poszatkować. Cebulę posiekać, razem z boczkiem w kostkę poddusić na oleju. Dodać kapustę, doprawić, dusić około 5 minut. Farsz wyłożyć na podpieczone ciasto. Jajka dokładnie wymieszać z mlekiem, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, polać farsz, posypać resztą ementaleru. Tarte piec 35-40 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *