Składniki:
Ciasto:
10 dag. masła
25 dag. mąki
1i1/2 łyżki płatków migdałowych
1 żółtko
7 dag. cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Krem:
140 dag. serka naturalnego
2 łyżki żelatyny
3 łyżki cukru pudru
Ponadto:
truskawki
cukier puder
4 łyżki uprażonych płatków migdałowych
Wykonanie:
Ciasto:
Składniki zagnieć. Ciasto owiń folią, wstaw na godzinę do lodówki. Foremki do tarteletek natłuść, wylep ciastem. Piecz 20 minut w temperaturze 180 C. ostudź ,wyjmij z foremek.
Krem:
Żelatynę namocz i rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody. Serek wymieszaj z cukrem pudrem i ciepłą żelatyną. Kremem napełnij babeczki. Ułóż pokrojone na plasterki truskawki. Kilka truskawek zmiksuj z cukrem pudrem. Polej babeczki, posyp.