Składniki:

Ciasto:

10 dag. masła

25 dag. mąki

1i1/2 łyżki płatków migdałowych

1 żółtko

7 dag. cukru

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

Krem:

140 dag. serka naturalnego

2 łyżki żelatyny

3 łyżki cukru pudru

Ponadto:

truskawki

cukier puder

4 łyżki uprażonych płatków migdałowych

 

Wykonanie:

Ciasto:

Składniki zagnieć. Ciasto owiń folią, wstaw na godzinę do lodówki. Foremki do tarteletek natłuść, wylep ciastem. Piecz 20 minut w temperaturze 180 C. ostudź ,wyjmij z foremek.

Krem:

Żelatynę namocz i rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody.  Serek wymieszaj z cukrem pudrem i ciepłą żelatyną. Kremem napełnij babeczki. Ułóż pokrojone na plasterki truskawki. Kilka truskawek zmiksuj z cukrem pudrem. Polej babeczki, posyp.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *