TORCIK BISZKOPTOWO OWOCOWY

Składniki:

 

30 dag. okrągłych biszkoptów

1 szklanka soku pomarańczowego

1/2 kg. malin

3-4 kiwi

4-5 brzoskwiń

Krem:

1/2 litra kremówki

1/2 litra mleka

6 żółtek

1  cukier waniliowy

1/2 szklanki cukru

Krem:

 Żółtka utrzyj z cukrem .Mleko zagotuj. Mieszając, wlewaj do żółtek. Miskę ustaw na naczyniu z wrzącą wodą. Ubijaj aż krem zgęstnieje nie gotuj .  Ostudź. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym. Połowę śmietany wymieszaj z kremem. Owoce pokrój na plasterki (maliny na pół). Biszkopty skrop sokiem pomarańczowym.Na dużym talerzu ułóż biszkopty, posmaruj kremem, obłóż owocami. Ułóż następną warstwę biszkoptów, przykryj kremem i owocami. Powtarzaj do wyczerpania składników. Posmaruj kremówką, udekoruj owocami. Mroź 3 godziny.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *