Składniki:
30 dag. okrągłych biszkoptów
1 szklanka soku pomarańczowego
1/2 kg. malin
3-4 kiwi
4-5 brzoskwiń
Krem:
1/2 litra kremówki
1/2 litra mleka
6 żółtek
1 cukier waniliowy
1/2 szklanki cukru
Krem:
Żółtka utrzyj z cukrem .Mleko zagotuj. Mieszając, wlewaj do żółtek. Miskę ustaw na naczyniu z wrzącą wodą. Ubijaj aż krem zgęstnieje nie gotuj . Ostudź. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym. Połowę śmietany wymieszaj z kremem. Owoce pokrój na plasterki (maliny na pół). Biszkopty skrop sokiem pomarańczowym.Na dużym talerzu ułóż biszkopty, posmaruj kremem, obłóż owocami. Ułóż następną warstwę biszkoptów, przykryj kremem i owocami. Powtarzaj do wyczerpania składników. Posmaruj kremówką, udekoruj owocami. Mroź 3 godziny.