TORCIK ŚMIETANKOWY Z DŻEMEM

Składniki:

biszkopt:

6 jajek

1 szklanka cukru

1 szklanka mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ponadto:

1 litr kremówki 36%

dżem

wiórki kokosowe

1/2 kg. truskawek

cukier puder

 

Wykonanie:

 

Biszkopt:

Białka ubij. Dodaj utarte z cukrem żółtka, przesianą mąkę i proszek, wymieszaj. Wlej do tortownicy. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 C. Ostudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Truskawki pokrój. Biszkopt przekrój na 3 placki. Spód posmaruj dżemem. Ułóż drugi placek, posmaruj kremówką, ułóż warstwę truskawek. Ułóż trzeci placek, posmaruj kremówką. Posyp wiórkami, udekoruj truskawkami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *