Składniki:

4jajka

170 g. mąki pszennej

160 g. cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka otartej skórki z cytryny

Wykonanie:

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, ubijając dodawać po jednym żółtku. Dodać skórkę z cytryny,przesianą  mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie połączyć,wylać do małej tortownicy wysmarowanej i wysypanej  bułką tartą lub mąka Piecz temperaturze 180C.w  około 20- 25minut.

Masa:

250 g. mascarpone

150 g. śmietany kremówki

300 g. lemon curd

kilka brzoskwiń z puszki

Wykonanie:

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Mascarpone zmiksować z lemon curd, dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. Pierwszy placek posmarować połową kremu, wyłożyć brzoskwinie pokrojone w kostkę. Przykryć drugim krążkiem, posmarować pozostałym kremem. Dowolnie udekorować.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *