TRUFELKI OWSIANE Z KAWĄ

Składniki:

 

75 dag. masła

6 dag. naturalnego kakao

1/2 szklanki mleka

1/2 szklanki cukru trzcinowego

1i 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych

1/2 buteleczki aromatu waniliowego

2 łyżki whisky

1filiżanka kawy espresso

 

Wykonanie:

 

Masło stop w rondelku. Wsyp kakao i cukier trzcinowy, wlej mleko, cały czas mieszaj, podgrzewając na małym ogniu, aż składniki dokładnie się połączą .Wlej aromat waniliowy, kawę i whisky, połącz. Wsyp płatki owsiane, wymieszaj, ostudź. Z masy uformuj niewielkie kulki, zwilżając ręce wodą, by się masa do nich nie przyklejała. Kulki obficie posyp przesianym przez sitko kakao. Schłodź w lodówce.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *