TRUSKAWKOWE TOSTY W MIGDAŁACH

Składniki:

 

4 duże bułki pszenne

1 słoik dżemu truskawkowego   (lub innego ulubionego)

25 dag. płatków migdałowych

4 jajka

4 łyżki cukru waniliowego

200 ml. mleka

8 łyżek masła do smażenia

 

Wykonanie:

 

Bułki pokrój na dwie kromki (odetnij zewnętrzną warstwę, tworząc równe kromki). Spody posmaruj dżemem (dokładnie i gęsto), posyp płatkami migdałowymi. Przykryj wierzchami, lekko dociśnij  Jajko roztrzep z mlekiem i cukrem waniliowym. Obtocz tosty z obydwu stron, ponownie posyp płatkami migdałowymi. Masło stop na patelni, włóż tosty, usmaż z obydwu stron na niedużym ogniu. Podawaj gorące, polane Np. sosem truskawkowym lub na specjalne okazje  z gałką lodów waniliowych.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *