Składniki:
10 dag. malin
5 dag. agrestu
5 dag. jeżyn
10 dag. chudego twarożku
4 łyżki chudego mleka
1 jajko
1/2..łyżeczki mąki ziemniaczanej
cukier lub słodzik
szczypta wanilii
melisa cytrynowa do dekoracji
Wykonanie:
Rozbełtać jajko w mleku, odstawić na 5 minut. Wymieszać chudy twarożek z mąką ziemniaczaną, mlekiem i szczyptą wanilii. Opłukać agrest, osączyć, połowę dodać do masy, dobrze wymieszać. Nasmarować olejem dwie żaroodporne foremki, przelać do nich twarożek z agrestem. Zapiekać przez12 minut w gorącym piekarniku. Opłukać na sitku resztę owoców, dobrze osączyć. Przetrzeć 8 dag. malin przez gęste sitko. Doprawić do smaku słodzikiem. Wymieszać wszystkie owoce z musem malinowym. Ostrożnie wyjąć twarożek z agrestem z foremek na talerzyki, posypać słodzikiem. Całość polać sosem z owocami, dekorować melisą.