Składniki:

21 g. drożdży

30 dag. mąki

35 dag. ziemniakow

1 jajko

10 dag. twarożku

20 dag. śmietany

olej

rozmaryn

sól

pieprz

Wykonanie:

Drożdże rozrób w pół szklanki wody. Mąkę, jajko, szczyptę soli i 3 łyżki oleju wyrób. Połącz z drożdżami, odstaw. Ziemniaki pokrój na plastry, gotuj 3 minuty w osolonym wrzątku. Twarożek i śmietanę połącz, przypraw. Ciasto rozwałkuj, wyłóż na natłuszczoną blachę. Odstaw na 15 minut. Posmaruj masą twarogową, ułóż ziemniaki, posyp rozmarynem, solą i pieprzem, skrop olejem. Piecz 25 minut w temperaturze 200 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *