UCIERANE Z JAGODAMI NELI

Składniki;

 

25 dag. margaryny
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
4 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki budyniu śmietankowego
1 szklanka jagód

 

Wykonanie;

 

Jagody wymieszać z proszkiem budyniowym.
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodawać po jednym jajku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami dosypywać do ucieranej masy. Ciasto wyłożyć na większą keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posypać jagodami. Piec w temperaturze 180C.około 40 minut lub do suchego patyczka. Gotowe ciasto przestudzić i obficie posypać cukrem pudrem

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *