UCIERANE Z OWOCAMI NELI

Składniki:

6 jajek

1/2 kg. owoców świeżych

2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia

1i 1/2  szklanki budyniu cytrynowego,  lub śmietankowego

2 i 1/2 szklanki mąki tortowej

25 dag. margaryny

1 i1/2 szklanki cukru

 

Wykonanie:

 

Margarynę zmiksować z cukrem i jajkami, aż powstanie bardzo puszysta masa, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym , dokładnie wymieszać. Wlać na wysmarowaną i posypaną bułką tartą formę 25x40cm. i poukładać na wierzchu owoce lub marmoladę. Wstawić do piekarnika na45- 50 minut, piec w temperaturze 180C.Po upieczeniu polukrować.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *