UCIERANE Z TWAROGIEM

Składniki;

25 dag. margaryny
1 cukier waniliowy
1i 1/2 szklanki cukru
3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku
8 jajek
2 łyżki kakao
2 łyżki mleka
25 dag.twarogu pół tłustego

 

Wykonanie;
Margarynę rozpuścić i ostudzić.  Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać zmielony ser , mąkę z proszkiem i roztopioną margarynę .
Chwilę wymieszać mikserem .   Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać.  Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.   Do formy wlać najpierw ciasto jasne i na jasne ciasto wylać ciemne i na ciemne ciasto wylać jasne ciasto.
Piec w temperaturze 180 C. około 45- 50 minut , lub do suchego patyczka czy dobrze się upiekło.  Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *