UDKA DUSZONE Z PIECZARKĄ I DYNIĄ

Składniki:

6 pałek z kurczaka

2 łyżki masła

1 szklanka bulionu (może być z kostki)

30 dag. pieczarek

1 cebula

30 dag. miąższu dyni

posiekana natka pietruszki

sól

pieprz

Wykonanie:

Udka opłucz, osusz, oprósz solą i pieprzem. Zrumień na łyżce masła  przełóż do rondla. Podlej bulionem, przykryj, duś na małym ogniu około 10 minut. Pieczarki i cebulę pokrój . Cebulę zeszklij na pozostałym maśle. Dodaj grzyby, przesmaż, dodaj do udek, duś około 20 minut. Dodaj pokrojoną w kostkę dynię duś 15 minut, dopraw, posyp natką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *