UDKA FASZEROWANE PAPRYKĄ

Składniki:

 

4 udka kurczaka

1/2 strąka papryki żółtej

1/2 papryki zielonej

1/2 papryki czerwonej

1 cebulka

1 ząbek czosnku

olej

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Udka opłucz, osusz. Każde natnij w najszerszym miejscu, tak by powstała kieszonka. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju. Dodaj posiekany czosnek, podduś, przypraw, wystudź. Farszem napełnij udka, obsmaż je na oleju. Ułóż w brytfannie. Piecz około 70 minut w 200  C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *