Składniki:

udka lub pałki  z kurczaka wg. uznania

przyprawa gyros –  kebab

przyprawa gyros do grilla

przyprawa ziołowa do grilla

zwykła przyprawa do drobiu

 

Wykonanie:

 

Dzień wcześniej posypać udka i pałki przyprawami (dosyć sporo), nie dawać już soli, ponieważ w tych przyprawach jest jest jej sporo, włożyć do jakieś miski (nie do folii). Na drugi dzień włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C. na blachę z piekarnika, na środek i oczywiście bez żadnego tłuszczu i piecz około. 55 minut,po 0,5 godzinie obrócić. Podawać np. z sałatką grecką. pieczenie zależy od piekarnika, także proszę sprawdzać, mają być chrupiące i mięciutkie.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *