Składniki;

4 duże udka

1/2  kg. mięsa mielonego

30 dag. pieczarek

5 ząbków czosnku

wegeta

pieprz

magi w płynie

Delikat do mięs

czerwona papryka ostra

olej

czosnek granulowany

1 łyżka sosu  sojowego

Wykonanie;

Udka umyć, wyciągnąć z nich kości, natrzeć mięso papryką , czosnkiem granulowanym i wegetą, odstawić na godzinę.Na patelnię dać zmielone pieczarki i dusić do odparowania wody, gdy wystygną, dodać do mielonego mięsa, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa, przyprawić do smaku wegetą, pieprzem i magi w płynie, dobrze wyrobić na jednolitą masę.Farsz musi być, pieprzno- słony w smaku wyrazisty. Tym farszem nafaszerować udka , uformować , każde udko dać na folię aluminiową , posypać wegetą i papryką, nasmarować sosem sojowym i zawinąć je w folię aluminiową dość ciasno, każde osobno i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać odrobiną oleju dno naczynia i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny i piec w 180C.

 

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *