Składniki:

 

1 kg. białej kiełbasy

3 cebule

1/2 litra bulionu warzywnego

2 łyżki majeranku

5 liści laurowych

6 dag. masła

5 ziaren ziela angielskiego

3 łyżki mąki

3 łyżki chrzanu

2 pęczki koperku

200 ml. śmietany

1główka czosnku

 

Wykonanie:

 

Masło stop, zeszklij jedną posiekaną cebulę. Dodaj mąkę i gorący bulion, połącz. Wlej śmietanę, dodaj chrzan i posiekany koperek, przypraw. Kiełbasę, przyprawy i drugą całą cebulę zalej wodą, gotuj15 minut. Ułóż w formie, obłóż krążkami czosnku i trzeciej cebuli. Zapiecz. Polej sosem.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *