W MLEKU Z ZIEMNIAKAMI

Składniki:

5 solonych płatów śledziowych

3 cebule

szklanka śmietany 18%

1i1/2 kg. Ziemniaków

sól

pieprz

3 łyżki octu

masło

Wykonanie:

Śledzie mocz 10 minut. Dwie cebule pokrój w piórka, oprósz solą. Gdy zmiękną, rozetrzyj. Dodaj dwa drobno pokrojone śledzie, połącz. Wlej 1 litr przegotowanej, zimnej wody, śmietanę i ocet, przypraw. Dodaj pokrojone na kawałki pozostałe śledzie. Wstaw na 30 minut do lodówki. Ziemniaki ugotuj w osolone wodzie. Połącz z masłem (około 2 łyżki) i posiekaną pozostałą cebulą. Podduś. Podaj do śledzi.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *