WARZYWA Z KOZIM SEREM

Składniki:

 

20 dag. koziego sera

3 łyżki posiekanego szczypiorku

2 łyżki posiekanego koperku

sałata lub kilkanaście liści szpinaku,

1cebula (może być dymka),

4 pomidory

por

 

Składniki:

 

 Sos:

 

 

3 łyżki wytrawnego czerwonego wina

6 łyżek oleju

2 łyżki soku z cytryny,

szczypta cukru

Wykonanie:

 

Ser wymieszać z koperkiem i szczypiorkiem. Ułożyć na talerzu wianuszek z pociętej sałaty, na środku umieścić uformowany w kulę kozi ser. Sałatę udekorować krążkami cebuli, pora oraz cząstkami pomidorów. Wymieszać wino z sokiem z cytryny i wciąż mieszając wlewać wolno olej, aż powstanie purpurowy, zawiesisty sos. Doprawić go cukrem. Przygotowanym sosem polać warzywa.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *