WARZYWA Z PATELNI EWY

Składniki:

1 czerwona papryka
1 ogórek zielony
3 ziemniaki
1 cebula
3 ogórki kiszone
2 marchewki

sól

pieprz
olej do smażenia

Wykonanie:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach,studzimy obieramy i kroimy w plasterki. Marchewki obieramy myjemy i kroimy w plasterki. Ogórki również kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa smażymy na oleju.Cebulę kroimy w cienkie piórka. Paprykę myjemy,wykrawamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w paski. Cebulę i paprykę dodajemy do warzyw i razem smażymy. Danie to doprawiamy do smaku i smażymy na małym ogniu około20 minut,od czasu do czasu mieszając.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *