Składniki:
600 g. warzyw (Np. kalafior, marchewka, groszek i kukurydza – świeże lub mrożone)
1 łyżka masła
250 ml. bulionu warzywnego (instant),
200 g. chudego boczku
2 cebule
12 naleśników z mięsem
sól
pieprz
Wykonanie:
Świeże warzywa oczyścić, umyć i pokroić, marchewka, groszek mrożone rozmrozić. W garnku roztopić masło, na tłuszczu poddusić warzywa. Wlać bulion, warzywa gotować pod przykryciem 10-15 minut, aż będą miękkie. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni. Cebule obrać i pokroić w kostkę, dodać do boczku i zeszklić. Naleśniki pokroić w plastry szerokości 1 cm. dodać do boczku z cebulą i chwilę podsmażać, stale mieszając. Ugotowane warzywa dokładnie odcedzić, dodać do naleśników i delikatnie wymieszać. Danie doprawić solą i pieprzem.