WARZYWNA Z ORZECHAMI

Składniki:

 

40 dag. ryżu

3 marchewki

3 pory

40 dag. selera

10 dag. siekanych orzechów włoskich

1  łyżka octu ziołowego

2 łyżki soku z  cytryny

sól

pieprz

3 łyżki natki pietruszki

1/2 łyżeczki cukru

5 łyżek oleju

 

Wykonanie:

 

Ryż opłukać, gotować 15 minut w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Marchewki i seler obrać, umyć, pokroić w słupki.  Pory umyć, pokroić w krążki. Wymieszać, połączyć z ryżem, dodać orzechy, sól i pieprz. Z octu, soku z cytryny, cukru i  oleju ukręcić sos. Polać nim warzywa i ryż. Wymieszać. Posypać drobno posiekaną natką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *