WARZYWNE PASZTECIKI

Składniki:

Ciasto:

 

4 szklanki mąki

50 dag .margaryny

5 dag. drożdży

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Śmietana

Farsz:

mięso z rosołu

marchewka

cebula

Vegeta

natka pietruszki

1 jajko

 

Wykonanie:

 

Ugotowane mięso i warzywa mielimy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i Vegetę. Z podanych składników wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i kroimy szerokie pasy. Na środek nakładamy farszi zwijamy wzdłuż w rulon. Kroimy jak kopytka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180 C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *