WOŁOWINA W SOSIE SELEROWYM

Składniki:

15 dag. selera

40 dag. wołowiny w kawałku

1 cebula

3 łyżki oleju

4 dag. mąki

10 dag. przecieru pomidorowego

cukier

Wykonanie:

Mięso podsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju,wyjmujemy. Na tym samym oleju smażymy pokrojoną cebulę,wkładamy mięso i podlewamy wodą. Dodajemy starty seler i solimy. Dusimy pod przykryciem,aż mięso zmięknie,od czasu do czasu je obracając i podlewając wodą. Powstały sos zagęszczamy mąką wymieszaną z mała ilością wody,dodajemy przecier pomidorowy i chwilę gotujemy. Mięso wyjmujemy i kroimy na porcje.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *