Z BRZOSKWINIAMI I KOKOSEM

Składniki:
Ciasto:

4 szklanki mąki

1 margaryna

3/4 szklanki cukru

5 żółtek

3 łyżki kakao

2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki śmietany

Wykonanie:

Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Mniejszą część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temperaturze 180C.


Masa:

5 białek

3/4 szklanki cukru

2 budynie śmietankowe (proszek)

1 szklanka wiórków kokosowych

900 ml kwaśnej śmietany 18%
Dodatkowo:

Brzoskwinie z puszki

Wykonanie:


Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy,wiórki kokosowe oraz śmietanę. Wymieszać delikatnie i wylać na podpieczony spód. Na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i posypać startym na grubych oczkach ciastem z zamrażarki. Całość piecz jeszcze przez około 50 minut w temperaturze 180C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *