Składniki:
1 kaczka
1 kg. podgardla
1/2 kg. wątróbek drobiowych
3 cebule
2 marchewki
1 seler
kilka listków laurowych
kilka ziaren ziela angielskiego
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
4 jajka
bułka tarta
olej
Kaczkę opłucz, włóż do rondla. Dodaj podgardle, obrane marchewki i seler oraz listki laurowe i ziele angielskie, oprósz solą. Zalej wodą, ugotuj Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone wątróbki, usmaż. Mięso kaczki oddziel od kości, razem z podgardlem, warzywami i wątróbką,
zmiel w maszynce o drobnych oczkach. Do masy dodaj jajka, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dobrze wyrób. Masę włóż do posmarowanej
olejem i posypanej bułką tartą formy, wierzch wyrównaj, posyp bułką tartą. Piecz około 60 minut w temperaturze 180C.