Z KREMEM SEROWO -ZIOŁOWYM

Składniki:

10 dag sera topionego

 10 dag sera twarogowego

 3-4łyżki kefiru lub śmietany

 sól

 pieprz

1łyżka pokrojonego kopru

1 łyżka pokrojonego  szczypiorku

1 łyżka pokrojonej bazylii

1 łyżka pokrojonego tymianku

1 łyżka pokrojonej natki pietruszki

60 dag pomidorów

5 liści sałaty

 

Wykonanie:

 

Ser topiony, twarogowy oraz kefir lub śmietanę zmiksować lub utrzeć na jednolitą masę. Dodać soli i pieprzu do smaku, wsypać bardzo drobno pokrojoną zieleninę, wymieszać. Obrane ze skorki i ułożone na liściach sałaty pomidory pokroić w krążki i oblać kremem. Podawać z chlebem  razowym.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *