Z PASTĄ PASZTETOWĄ

Składniki:

 

30 dag. pasztetu drobiowego

16 krakersów

4 łyżki musztardy francuskiej

2 jajka

1/2 strąka żółtej papryki

1/2 czerwonej papryki

2 łyżki kaparów

kilka gałązek koperku

pomidor

cebula

pieprz

oliwa

 

 

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Koperek posiekaj.  Kapary drobno pokrój. Papryki oczyść, pokrój w paski. Pasztet wymieszaj z musztardą. Dodaj łyżkę  oliwy, jajka, cebulę, koperek, kapary i papryki, wymieszaj. Przypraw do smaku pieprzem .Krakersy układaj  po cztery, jeden na drugim, przekładając je masą pasztetową. Resztę masy  przełóż do szprycy, wyciśnij dekoracyjne rozetki na wierzch krakersowych wieżyczek. Udekoruj kaparami, pomidorem, koperkiem, papryką i sałatą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *