Składniki:
30 dag. pasztetu drobiowego
16 krakersów
4 łyżki musztardy francuskiej
2 jajka
1/2 strąka żółtej papryki
1/2 czerwonej papryki
2 łyżki kaparów
kilka gałązek koperku
pomidor
cebula
pieprz
oliwa
Wykonanie:
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Koperek posiekaj. Kapary drobno pokrój. Papryki oczyść, pokrój w paski. Pasztet wymieszaj z musztardą. Dodaj łyżkę oliwy, jajka, cebulę, koperek, kapary i papryki, wymieszaj. Przypraw do smaku pieprzem .Krakersy układaj po cztery, jeden na drugim, przekładając je masą pasztetową. Resztę masy przełóż do szprycy, wyciśnij dekoracyjne rozetki na wierzch krakersowych wieżyczek. Udekoruj kaparami, pomidorem, koperkiem, papryką i sałatą.