Składniki:

 

 

1/2 kg .ziemniaki

20 dag. kiełbasy

kilka grzybków suszonych wcześniej namoczonych

barszcz biały lub żurek, butelka

500 ml. śmietana

sól

pieprz

czosnek

zioła prowansalskie

liść laurowy

 

Wykonanie:

 

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować w niedużej ilości wody (tyle żeby ziemniaki były przykryte). kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków. gdy ziemniaki będą miękkie dodać barszcz(ja wlewam całą butelkę bo lubię kwaśną zalewajkę), czosnek i przyprawy, zagotować a następnie dodać śmietanę jeśli gotujemy z grzybkami to dodajemy je zaraz na początku do ziemniaków i gotujemy razem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *