ZAPIEKANE FILETY RYBNE

Składniki;

10 filetów rybnych np. dorsz ,mintaj
sól

pieprz
sok z cytryny
mąka pszenna
masło

olej
3 cebule pokrojone w plasterki
majonez
żółty ser

 

Wykonanie;
Filety ryby posolić i przyprawić pieprzem .Skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut. Panierować w mące i smażyć na złoty kolor na maśle z olejem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym tłuszczu usmażyć  pokrojoną cebulę w plasterki . Usmażone filety posmarować majonezem , położyć na nich usmażoną cebulę, a na końcu posypać startym żółtym serem .Zapiekać 15 minut w 180C.

 

 

 

c.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *