Składniki:

30 dag. ryżu

1/2 kg. kiełbasy

2 papryki

1 puszka pomidorów

1 jajko

1 cebula

2 ząbki czosnku

250 ml. wywar

130 ml. śmietany

12 dag. startego żółtego sera

olej

słodka papryka

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Ryż gotuj 5 minut, odcedź. Ułóż w formie, podlej wywarem. Kiełbasę pokrój w pół plasterki warzywa na kawałki. Warzywa podsmaż na oleju. Dodaj kiełbasę i pomidory, podduś, przypraw. Ułóż na ryżu. Śmietanę, jajko, ser i resztę wywaru roztrzep, przypraw. Zalej ryż, piecz 30 minut w 180C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *