ZASMAŻANA MŁODA KAPUSTA

1 kapusta średnia

masło

oliwa

cebulka

kostka rosołowa

sól

pieprz

cukierniczy

ocet lub sok z cytryny

Wykonanie:

Pokroić główkę kapusty. Do garnka z grubym dnem wlać trochę oliwy i dać kawałek masła. Zeszklić na tym małą cebulkę pokrojoną w kosteczkę . Włożyć uprzednio wypłukaną i odsączoną kapustę. Przykryć i niech się chwilę podsmaży , ale nie przypali. Wlać rozpuszczoną kostkę rosołową w1/2 szklanki gotującej wody. Posypać solą , pieprzem i dusić . Na końcu dodać cukier i ocet , lub sok z cytryny. Przyprawić według swojego smaku . Jeżeli ktoś lubi może dodać maggi w płynie lub Vegetę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *