Składniki:
1 kg. żeberek wieprzowych
2 kg. kiszonej kapusty
3 cebule
2 marchewki
2 -3 łyżki sosu sojowego
olej do pieczenia
sól
pieprz
Vegeta
Wykonanie:
Żeberka umyć pociąć na mniejsze części. Posolić, popieprzyć dodać Vegety, przełożyć do miski dodać sosu i polać całość lekko olejem. Wymieszać odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc) następnie obsmażyć na patelni. Zeszklić pokrojoną w piórka cebulkę, dodać pokrojoną w krążki marchew i jeszcze raz podsmażyć wszystko. Podzielić kapustę kiszoną na 2 części. Jedną częścią wyłożyć spód naczynia .Na to położyć warstwę żeberek, warstwę cebuli wraz z marchewką, wlać tłuszcz pozostały po smażeniu i całość nakryć drugą częścią kapusty ,dusić około 1,5 – 2 godziny.